Superior születésnapi újság

50.000,-Ft

Kordokumentumok

Ez a rész tartalmazza az adott napra és hétre vonatkozó, a korszakot bemutató napi és hetilapokat 24 oldal terjedelemben, sárgított lapon kétoldalasan nyomtatva, lapozhatóan ragasztva.

Évről-Évre

A születésnapi újság ezen része minden születés óta eltelt év legfontosabb eseményét mutatja be általában címlapon, illetve, ha belső oldalon jelent meg a lényeges cikk, akkor ezt tartalmazza. A lapok száma megegyezik az eltelt évek számával. Az adott évhez beilleszthető a család szempontjából lényeges esemény is.

Előlap és fedlap

Keményebb karton lapból készül az első oldal, amelyet alap esetben a fenti mintákból választhat ki. Ezen bármilyen személyes üdvözlet, vagy versidézet megjeleníthető. De lehetőség van arra is, hogy a megbízó fényképeket küldjön, amelyeket itt helyezünk el. Ugyancsak lehetőség van arra, hogy a megbízó maga tervezze meg e lapot, ebben az esetben az elkészített előlap kerül kinyomtatásra.

Születésnapi cikk, Gólyahír

Igény esetén a kordokumentumok szövegkörnyezetébe szerkesztve fel lehet tüntetni az illető személy születéséről szóló értesítést, fényképet, de hosszabb cikk megjelenítése is lehetséges. Az anyakönyvi híradáshoz szükséges megadni a nevet és mindazon adatokat, amelyek a fogalmazáshoz szükségesek. A legjobb megoldás mégis az, ha a híradást a megbízó fogalmazza meg, ahogyan hosszabb cikk beillesztése csak ezen a módon lehetséges.

Családnév feltárás

A születésnapi újság ezen része a megadott családnév jelentésére vonatkozó etimológiai összefoglalót, valamint a középkori oklevelekben, illetve a XVI-XIX. századi  anyakönyvekben, kora újkori adózói összeírásokban  történő jelentősebb előfordulásokat mutatja be, figyelembe véve a család ősi fészkét

Településtörténeti leírás

A szülőhelyre, illetve lakóhelyre, vagy tetszőleges településre vonatkozó helytörténeti leírást is tartalmaz ez a születésnapi újság

Kötés

A születésnapi újsághoz műbőr vagy velúr kötés tartozik, amelynek gerincén az évszám szerepel, külső oldalán pedig a Boldog Születésnapot felirat. Különféle színek választhatóak.

Kortörténeti áttekintés

Az összeállítás ezen része segít eligazodni a történelem adott időszakában, áttekintést nyújt az adott esztendő világpolitikai és belpolitikai helyzetéről, e mellett érdekességként kitér az adott naptári napon történt eseményekre, és megemlíti a nap ismertebb szülötteit.

Tájékoztatás

A jelen szolgáltatás személyre szabott történettudományi kutatást, oktatást foglal magában. A megbízó úgynevezett szekunder források alapján áttekintést kap a megadott év eseményeiről kortörténeti összefoglaló útján, és kézhez kapja a primer források magáncélú felhasználásra készített másolatait.