Teljes születésnapi újság

Kordokumentumok

Ez a rész tartalmazza az adott napra és hétre vonatkozó, a korszakot bemutató napi és hetilapokat 24 oldal terjedelemben, sárgított lapon kétoldalasan nyomtatva, lapozhatóan ragasztva.

Születésnapi cikk, Gólyahír

Igény esetén a kordokumentumok szövegkörnyezetébe szerkesztve fel lehet tüntetni az illető személy születéséről szóló értesítést, fényképet, de hosszabb cikk megjelenítése is lehetséges. Az anyakönyvi híradáshoz szükséges megadni a nevet és mindazon adatokat, amelyek a fogalmazáshoz szükségesek. A legjobb megoldás mégis az, ha a híradást a megbízó fogalmazza meg, ahogyan hosszabb cikk beillesztése csak ezen a módon lehetséges.

Előlap és fedlap

Keményebb karton lapból készül az első oldal, amelyet alap esetben a fenti mintákból választhat ki. Ezen bármilyen személyes üdvözlet, vagy versidézet megjeleníthető. De lehetőség van arra is, hogy a megbízó fényképeket küldjön, amelyeket itt helyezünk el. Ugyancsak lehetőség van arra, hogy a megbízó maga tervezze meg e lapot, ebben az esetben az elkészített előlap kerül kinyomtatásra.

Kortörténeti áttekintés

Az összeállítás ezen része segít eligazodni a történelem adott időszakában, áttekintést nyújt az adott esztendő világpolitikai és belpolitikai helyzetéről, e mellett érdekességként kitér az adott naptári napon történt eseményekre, és megemlíti a nap ismertebb szülötteit.

Családnév feltárás

A megadott családnév jelentésére vonatkozó etimológiai összefoglaló, valamint a középkori oklevelekben, illetve a XVI-XIX. századi  anyakönyvekben, kora újkori adózói összeírásokban  történő jelentősebb előfordulások bemutatása, figyelembe véve a család ősi fészkét

Településtörténeti leírás

A szülőhelyre, illetve lakóhelyre, vagy tetszőleges településre vonatkozó helytörténeti leírás

Korhű teljes születésnapi újság - 26-30 oldal - Családnév feltárással - Születés helyének leírásával - Kortörténeti áttekintéssel - Születésről szóló cikkel - Karton fed és hátlappal - 21.000,-Ft

Ez a kortörténeti összefoglaló mű tartalmazza az adott napra és hétre vonatkozó, a korszakot bemutató országos és vidéki újságokat, hetilapokat (primer forrásokat) 26-30 oldal terjedelemben halvány sárga lapon, kétoldalasan nyomtatva, lapozhatóan ragasztva, az adott évre és napra vonatkozó kortörténeti összefoglalót, a primer forrásokba szerkesztett anyakönyvi adatokkal (pl. gólyahír), karton fedlapot, hátlapot a családtörténeti vagy egyéb dokumentumok feltüntetése céljából, a szülőhelyre, illetve tetszőleges településre vonatkozó helytörténeti leírást, a megadott családnév jelentésére és megjelenésére vonatkozó etimológiai összefoglalót, valamint a középkori oklevelekben, illetve a XVIII. századi anyakönyvekben, koraújkori adózói összeírásokban történő jelentősebb előfordulásra. Megbízási díj: 20.000,-Ft, Olalszám:28-30, Méret A/3

Tájékoztatás

A jelen szolgáltatás személyre szabott történettudományi kutatást, oktatást foglal magában. A megbízó úgynevezett szekunder források alapján áttekintést kap a megadott év eseményeiről kortörténeti összefoglaló útján, és kézhez kapja a primer források magáncélú felhasználásra készített másolatait.